Home Zakelijk Het familiebedrijf beter beveiligen

Het familiebedrijf beter beveiligen

by Bart de Haan
beveiliging-bedrijf

Ik weet nog dat mijn opa vertelde over het bedrijf dat hij gestart was. Een hele andere tijd. Geen beveiliging of andere zaken. Bij mijn opa op de zaak kon je gewoon naar binnen lopen. Dat gebeurde ook geregeld, het was de normaalste zaak van de wereld. Toen mijn ouders het bedrijf overnamen, zag je al dat daar verandering in kwam. Het was anders dan vroeger. Men kon nog wel naar binnen lopen, maar al vrij snel kon dat alleen nog op afspraak. Deze ontwikkeling zetten zich steeds verder door. Het bedrijf groeide en de kleine zaak die mijn opa begonnen was, bestond eigenlijk niet meer. Daardoor werd de noodzaak voor professionalisering ook steeds groter.

Juridische zaken regelen van het bedrijf

Momenteel run ik de zaak en ben verder gegaan met de professionalisering. Ik werkte al onder mijn ouders. Toen was ik daar al mee bezig. Dat was nog weleens lastig, aangezien ik over een aantal zaken een meningsverschil had met mijn ouders. Enfin, uiteindelijk won ik dat aangezien ik het bedrijf steeds meer overnam. Zo schonk ik meer aandacht het de juridische zaken van het bedrijf. Mijn ouders en ook mijn opa hielden zich daar minder mee bezig. Die waren natuurlijk volledig het de ontwikkeling van de zaak op zich bezig. Dat houd je in een jong bedrijf dat groeit en groeit. 

Voor de juridische zaken liet ik mij bestaan door de juridische dienstverlener Maatwerk Jurist. Een goede organisatie die heel wat juridische vraagstukken van mij kon beantwoorden. Uiteindelijk kregen we de juridische zaken waterdicht en bood mij dat ook weer rust; ik kon verder met de professionalisering van het familiebedrijf. Want er moest nog wat gebeuren.

De beveiliging op orde maken

Het bedrijfje dat mijn opa begon bestond natuurlijk niet meer. We waren groter dat ooit tevoren en dienden ook meer over de beveiliging na te denken. Natuurlijk wil je eigenlijk dat bedrijfje van vroeger behouden, maar dat was nou eenmaal niet meer mogelijk. Daarom besloten we om bijvoorbeeld de beveiliging van het bedrijf te verbeteren. RJ Safety & Security in Enschede hielp ons daarmee. Dat gaf een veilig gevoel. Personeelsleden kregen allemaal een cursus en ook ik moest eraan geloven. Het heeft bijdrage geleverd aan het familiebedrijf. Zo worden we steeds sterker en kunnen nieuwe uitdagingen aanpakken.

You may also like