Home Windows 3 Redenen om een Microsoft Office training te nemen

3 Redenen om een Microsoft Office training te nemen

by Bart de Haan
Microsoft-office-training

Voor iedereen die een kantoorfunctie vervult, is het dagelijkse kost: Microsoft Office. Vooral als je een ondersteunende functie hebt, ben je een groot deel van de dag aan het werk met dit officepakket. Veel mensen gebruiken echter niet alle handigheden die Microsoft Office biedt. Dan is het goed om een Office 365 training te volgen.

Office 365 training

Er kan zoveel meer met Office 365 dan in de praktijk wordt gebruikt. Als je een training volgt, leer je hoe je efficiënt samenwerkt door Sharepoint, ToDo, Planner en Forms zo optimaal mogelijk te gebruiken. Ook ontdek je hoe je zoveel mogelijk papierarm tot zelfs papierloos kan werken en vergaderen. Want het printen van stapels documenten is ten eerste zonde van het papier en ten tweede is het printen van veel documenten bij thuiswerken niet altijd mogelijk.
Tijdens de Office 365 training krijg je allerlei handige tips & tricks onder de knie, die je werk makkelijker en efficiënter maken. Ook maak je kennis met Microsoft Teams, waarover hieronder meer.

Microsoft Teams training

Misschien ken je Microsoft Teams al en gebruik je dit al dagelijks. Dan ben je ook al bekend met veel van de voordelen van deze applicatie. Op kantoor is het een handige tool, maar zeker ook wanneer je thuiswerkt. Je kunt bijvoorbeeld een Team aanmaken voor een bepaald vergadergremium en daarin alle stukken plaatsen. Is de vergadering voorbij, dan kun je actiepunten in de planner zetten met een datum voor de deadline. En heb je geen toegang tot het netwerk van kantoor, geen probleem. Je hebt slechts internet nodig om in Teams in te kunnen loggen en er is zelfs een app voor de mobiele telefoon.

Een andere handige functie is de chat, waarmee je met iedereen die op kantoor met Teams werkt kan chatten, dat spaart veel mailverkeer. Fijn, want de mailboxen lopen toch al vol… Met Teams kan je ook met je collega’s bellen (met of zonder video) en besprekingen plannen. Externe deelnemers aan een bespreking nodig je eenvoudig uit via een link.
Tijdens de Microsoft Teams training leer je al deze handige tools op een efficiënte manier te gebruiken.

Outlook training

Hierboven kwam het al even ter sprake: de overvolle mailbox. Met een Outlook training leer je allerlei handigheden om dit onder controle te houden. Bijvoorbeeld hoe je heel snel je mails omzet in taken, zodat je ze uit je mailbox kan verwijderen. Of werken met kleuren, zodat je bijvoorbeeld de mails van bepaalde personen kleuren geeft waarmee je ze snel kan herkennen. En je leert werken met rules om bijvoorbeeld bepaalde mails automatisch naar een aparte map te verplaatsen.

Het volgen van een Office 365 training is echt de moeite waard. Als je deze training hebt gevolgd, zul je achteraf denken: “Had ik dat maar eerder gedaan!”.

You may also like