Home Werken met Word

Werken met Word

by Bart de Haan

Wat is Word?

Op de computer worden er heel veel teksten geschreven. Hiervoor wordt een tekstverwerker gebruikt, een programma dat speciaal is gemaakt om teksten te schrijven en te lezen, te voorzien van plaatjes en nog veel meer. Word van Microsoft is de bekendste tekstverwerker.

Deel van Office

Word is deel van de Office-pakket van Microsoft. Daarin zitten ook andere programma’s als Excel en Powerpoint om mee te rekenen en presentaties mee te maken. Office is in veel winkels te koop en ook online is het verkrijgbaar. De goedkoopste versie van Office kost ongeveer €150,-. Ook kun je Office gratis uitproberen, daarvoor moet je online proefversie uitproberen, genaamd Office 365.

Wat kan Word?

Met het programma Word kunt u teksten schrijven, lezen, opslaan, uitprinten en via de mail opsturen. Maar dat is lang niet alles. Uw documenten kunt u mooier of beter maken door gebruikt maken van de vele opmaakelementen, zoals leuke plaatjes, animaties en foto’s. Je kunt de letters een kleur geven, woorden of zinnen kun je onderstrepen, maak gebruik van paginanummers, zet een logo bovenaan je pagina. De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos.

Verschillende versies

Met alle versies van Word kun je in feite hetzelfde, tekst schrijven en opmaken. Elke nieuwere versie is weer wat gebruiksvriendelijker. Tot en en met de versie die uitkwam in 2003 gebruikte Word menu’s om alle functies te groeperen, daarna werd er er gebruik gemaakt van de zogeheten ‘lint’ dit is een balk wat bovenin Word staat met alle functies. Dit is verder altijd zo gebleven.