Home Werken met Powerpoint

Werken met Powerpoint

by Bart de Haan

Wat is Powerpoint?

Powerpoint is een programma om presentaties in elkaar te zetten. De term presentatie is de grootste zin van het woord. Een presentatie kan een spreekbeurt zijn, een visuele ondersteuning bij een vergadering, het kan je leidraad zijn als je een seminar geeft of zelfs voor schoollessen waar de leerstof op op weergegeven.

Powerpoint is onderdeel van Microsoft Office net zoals programma’s als Word en Excel.

Powerpoint voor presenteren

In het programma Powerpoint kunnen presentaties worden gemaakt. Je kunt het vergelijken met een dia-show. Op elke dia kun je informatie kwijt. Dit kunnen plaatjes zijn, video’s, tekst, tabellen en grafieken. Het mooie van PowerPoint is dat je gebruik kunt maken van allerlei effecten. Je kunt gebruik maken van allerlei geluidseffecten. Je kunt ook gebruik maken van animaties.

Hoe werkt powerpoint?

In Powerpoint werk je met dia’s. In deze dia’s zet je de informatie neer die geschikt is voor jouw presentatie, tekst, cijfers, grafieken of tabellen het kan allemaal. Om een nieuw dia toe te voegen klikt u op ‘nieuwe dia toevoegen’. In Powerpoint kunt u oneindig veel dia’s toevoegen. Powerpoint biedt ook de mogelijkheid om ontwerpen te gebruiken waardoor u niet altijd een saai wit achtergrond hoeft te hebben. Ook kun je afbeeldingen aan dia’s toevoegen om je presentatie nog mooier te maken of om te illustreren waar je mee bezig bent.