Home Tips Zakelijke financiering nodig? Dit zijn je opties

Zakelijke financiering nodig? Dit zijn je opties

by Bart de Haan

Een bedrijf financieren kan soms best ingewikkeld worden. Soms heb je gewoon net iets meer geld nodig om je bedrijf te laten groeien of uitbreiden. Er zijn verschillende opties voor het financieren van je bedrijf. Heb je momenteel een zakelijke financiering nodig, maar weet je niet wat er precies mogelijk is? Lees dan snel verder. Wellicht zit er wel een goede optie bij voor jou. 

Zakelijke lening 

Eén van de bekendste opties op het gebied van zakelijke financiering is het afsluiten van een zakelijke lening. Bij zakelijke lening krijg je het afgesproken bedrag op je rekening gestort. Samen bepaal je de periode waarin je de zakelijke lening moet terugbetalen. Hiernaast komt er nog een rente bij kijken die gebaseerd is op het geleende geldbedrag. Om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening is het belangrijk dat je onder andere ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. 

Je kan vervolgens dat geldbedrag gebruiken voor verschillende doelen. De meeste bedrijven gebruiken een zakelijke lening wanneer zij een grote investering doen. Over het algemeen hebben bedrijven niet zomaar een heel groot bedrag beschikbaar. Daarnaast wordt een zakelijke lening gebruikt om spullen aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan machines of gereedschap. Wil je graag voor een bepaalde periode meer personeel inzetten? Lening bedrijf is hier ook zeer geschikt voor. 

Zakelijk krediet

De tweede optie voor een zakelijke financiering is een zakelijk krediet. Dit zit heel wat anders in elkaar dan een zakelijke lening. Bij een zakelijk krediet kan je zelf betalen hoeveel geld je opneemt. Je bepaalt ook wanneer je het geld opneemt. Wanneer je het bedrag hebt afbetaald, kan je dat bedrag weer opnemen. Er komt wel rente bij. 

Zakelijk krediet aanvragen, doe je voor een ander doel dan bij een zakelijke lening. Met een zakelijk krediet betaal je over het algemeen lopende rekeningen. Dit kan je doen om bijvoorbeeld voorraad aan te schaffen. Hiernaast kan het een fijn idee zijn dat je altijd geld achter de hand hebt wanneer je er even zelf niet uitkomt. Ook kan je het zakelijk krediet, net als de zakelijke lening, gebruiken om meer personeel in te zetten. 

Alternatieven voor een bank

Je hoeft niet altijd bij de bank aan te kloppen om je bedrijf te kunnen financieren. Je kan namelijk ook bij je familie of vrienden aankloppen als je hulp nodig hebt. Het is wel heel belangrijk dat je in dat geval een goed contract opstelt. Daarin is het verstandig om duidelijke afspraken op te nemen. Zorg ervoor dat iedereen het eens is met de afspraken. Zo weet iedereen waar diegene aan toe is. 

Tegenwoordig is crowdfunding populair bij bedrijven. Met crowdfunding kan je mensen verzoeken om wat geld te investeren in jouw bedrijf. Er is niet een bepaald bedrag dat mensen moeten geven. Dat kunnen zij zelf bepalen. Crowdfunding is alleen niet voor iedereen weggelegd. Je moet namelijk genoeg reclame maken zodat je crowdfunding actie bij zoveel mogelijk mensen bekend wordt. Dat kan soms nog best lastig zijn. Hiernaast heb je geen zekerheid over het bedrag dat je bij elkaar kan krijgen. 

You may also like