Home Tips Dit moet je weten over backlinks

Dit moet je weten over backlinks

by Bart de Haan

Misschien heb je er al eens van gehoord: backlinks. Het is een term die je tegen gaat komen wanneer je je gaat verdiepen in SEO. Voor veel ondernemers is het echter niet duidelijk wat dit precies inhoudt en wat je er allemaal mee kunt doen. Vaak is het daarom beter om eerst te gaan kijken naar een specialist die jouw teksten kan optimaliseren. Een van deze specialisten is Ranking Masters. Mocht je er toch zelf mee aan de slag gaan, dan moet je precies weten wat je kunt verwachten. Want wat is het nou precies en wat kun je er allemaal mee? Onderstaande informatie geeft jou alle kennis die je nodig hebt. 

 

Backlinks verbinden websites 

Voordat er gekeken wordt naar backlinks, moet er eerst gekeken worden naar andere aspecten van het internet. Je hebt veel verschillende websites, die soms ook met elkaar verbonden worden door hyperlinks. Hiermee ga je naar een andere pagina binnen de website of zelfs naar een externe website. Zo is vrijwel alles met elkaar verbonden. De links die gebruikt worden, zijn vaak relevant voor de informatie in de desbetreffende tekst. Een backlink is de link waarvan de van de ene website naar de andere gaat. Twee verschillende websites worden daardoor met elkaar verbonden. 

 

Een betere positie en conversie 

Backlinks zijn daarom altijd externe links. Deze links zorgen er immers voor dat je naar een andere website gaat. Er zijn echter ook interne links die je toe kunt voegen op jouw website. Hiermee verwijs je naar een andere pagina die iets met jouw informatie te maken heeft. De bezoeker blijft hiermee op jouw website en wordt aangespoord om jouw producten of diensten aan te schaffen. Maar deze links zorgen er tegelijkertijd ook voor dat jouw website goed gevonden wordt in de zoekmachines. 

 

Inkomend en uitgaand met hetzelfde doel 

Backlinks bestaan uit inkomende en uitgaande links. De inkomende links zijn de links die naar jouw website verwijzen. Dit kan bijvoorbeeld van de concurrent zijn, maar ook van mensen die een blog bijhouden over producten die jij aanbiedt. De uitgaande links zijn de links die op jouw website staan en verwijzen naar andere websites. Er zijn dus twee verschillende termen die eigenlijk over hetzelfde gaan. Je kunt er echter wel voor zorgen dat de aandacht van jouw bezoekers wordt gehouden en kunt dit uiteindelijk ook terug gaan zien in de omzet van jouw bedrijf. 

 

Een specialist kan jou helpen met de teksten 

Door het toepassen van backlinks kun je bezoekers direct verwijzen naar de nodige informatie en producten. Tegelijkertijd krijg je ook een hogere positie in de zoekmachines. Je wordt namelijk beloond voor het goed gebruik van de links. Omdat dit voor jou als ondernemer veel tijd kan gaan kosten, is het inhuren van een specialist geen verkeerde keuze. Deze heeft in een korte tijd jouw teksten geschreven en zal ervoor zorgen dat jouw website niet onderaan in de zoekresultaten komt te staan. Jij hoeft er bijna niet meer naar om te kijken.  

 

Wat doet een SEO specialist?

 

You may also like