Home Tips

by Bart de Haan
bedrijfsprocessen verbeteren

Je bedrijfsprocessen verbeteren? Denk aan deze online tools!

Waar het vroeger erg lastig was om je bedrijfsstructuur te verbeteren, is dat anno 2021 een stuk gemakkelijker geworden. Dit komt doordat je vroeger alle veranderingen zelf moest bedenken en een manier moest vinden om de veranderingen door te voeren. Anno 2021 zijn er tal van online tools beschikbaar die het lastige werk voor jou uitvoeren. De output van deze online tools kan je vervolgens gemakkelijk helpen om de bedrijfsprocessen binnen jouw organisatie te verbeteren. Omdat deze tools het leven van een ondernemer zoveel gemakkelijker maken geven we je in deze blog enkele voorbeelden omtrent deze tools!

CRM systeem

Het was vroeger een helse klus om al het contact met externe partijen te documenteren. Tegenwoordig heb je hier een CRM systeem voor. Dit systeem kan automatisch bijhouden wanneer er bijvoorbeeld voor het laatst een interactie met een specifieke externe partij is geweest. Wanneer een klant bijvoorbeeld al 6 weken niets besteld heeft, dan kan het CRM systeem dit aan jou vertellen! Zo houd je al je klanten binnenboord en weet je zeker dat je geen omzet verliest. Bekijk van tevoren wel goed wat je nodig hebt. De CRM systemen zijn tegenwoordig zo geavanceerd dat je waarschijnlijk veel meer krijgt dan je nodig hebt. Als je tijdens het CRM systeem vergelijken jouw wensen invult, dan kom je als het goed is uit bij het CRM systeem dat precies aan jouw voorwaarden voldoet. Zo betaal je alleen voor wat je echt nodig hebt!

Facturen systeem

De tijd van handmatig facturen opmaken, verzenden en inschieten is gelukkig verleden tijd! Wanneer je als onderneming begint te groeien is het aanschaffen van een facturen systeem een van de eerste dingen waar je aan moet denken. Een facturen systeem is namelijk in staat om herinneringsfacturen te sturen, facturen op te maken en te versturen maar ook om de facturen te verwerken! Het systeem scheelt jou dus onderaan de streep extreem veel tijd. Deze tijd kun je vervolgens weer investeren in jouw organisatie. Hierdoor haal je de extra kosten die komen kijken bij een facturen systeem er al vanaf moment 1 uit!

You may also like