Home Powerpoint 5 top tips voor een bedrijfspresentatie!

5 top tips voor een bedrijfspresentatie!

by Bart de Haan
Presentatie

De presentaties die je gaat geven kunnen voor groot belang zijn dus je wilt natuurlijk dat je alles goed op orde hebt. Door een presentatie te geven moet je natuurlijk een goede indruk achter laten op andere bedrijven.
een presentatie is nog krachtiger dan een visite kaartje. Want een presentatie is natuurlijk fantastisch reclame voor jou bedrijf. Dan moet het natuurlijk wel goed uitpakken! Dus ga voor een goede voorbereiding en kill it.

  1. Geef bij binnen komst al een krachtige handdruk. Want ze zeggen dat de grootste zakentransacties zijn begonnen vanwege een goede handdruk. Is jouw handdruk dan ook een goed begin van een grote opdracht?
  2. Begin je bedrijfspresentatie met een goede intro. Dus neem iets grijpend en duidelijk zo dat iedereen gelijk wakker is en alle aandacht bij jouw presentatie heeft. Je kan dus de openingen beginnen met een leuke quiz, raadsel, humoristisch, anekdote, bedankje of een citaat.
  3. Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze. Dus doe dat dan ook! Niet even een avondje van te voren over kijken maar weken van te voren. Heel veel mensen beginnen gelijk met de computer powerpoint presentatie maar wacht er heel even mee. Je moet namelijk eerst je creativiteit de vrijheid geven zodat je spontaan over komt. Je wilt natuurlijk niet alles als een robot ingestudeerd hebben.
  4. Bij een presentatie voor allemaal bedrijven moet je vooral flexibel zijn. Je moet dus niet dezelfde presentaties overal houden want als toevallig hetzelfde bedrijf waar je de vorige keer een presentatie hebt gehad er ook is zal dat zonder zijn. Laat vooral je verschillende kanten zien. Eventueel pas je je presentatie aan bij je toehoorders.
  5. Je moet ook weer niet een te lange presentatie houden. Dus: niet meer dan 10 slides, niet langer dan 20 minuten en lettergrootte minimaal 30 pt. Dus hou je een beetje aan die regel dan ziet je presentatie er goed uit.