Home Overig Een printer leasen bespaart kosten

Een printer leasen bespaart kosten

by Bart de Haan
printer-leasen

Zodra je zelf een printer aanschaft brengt dit behalve de aanschafkosten ook gedurende het gebruik van de printer kosten met zich mee. Je hebt kosten voor het onderhoud, reparaties en de toner en het papier moeten regelmatig vervangen worden. Een printer leasen zorgt ervoor dat je deze kosten voorkomt.

De juiste printer kiezen

Je gaat niet meteen de eerste printer leasen die je tegenkomt. Het is belangrijk om van tevoren te weten hoeveel vaste en variabelen koster erbij komen. Goedkopere printers hebben meestal duurdere toners. Hierdoor ben je uiteindelijk alsnog meer geld kwijt met het printen. Controleer ook goed welke functies de printer allemaal heeft. 

De voordelen van een printer leasen

Bij het leasen van een printer heb je geen eenmalige hoge investering en het scheelt een hoop gedoe. In het leasecontract staat vaak omschreven wat de service voorwaarden zijn. Je hebt hierdoor altijd een printer die het doet. Als er iets kapot is aan de printer wordt dit vaak op de dag zelf nog vervangen waardoor je nooit zonder zit. Als het leasecontract bijna is afgelopen heb je de mogelijkheid om de hardware te vernieuwen. Hierdoor blijft je printer altijd up to date.

De nadelen van een printer leasen

Een leasecontract is op een langere termijn vrijwel altijd iets duurder dan een product kopen. Dit komt omdat de huurder een soort rente betaalt over het product. Als het leasecontract is afgelopen heb je waarschijnlijk meer betaald dan dat de printer waard was. Een ander nadeel kan zijn dat je voor een bepaalde tijd vast zit aan het leasecontract. Je kunt het niet opzeggen wanneer je wilt. 

Besparen op printerkosten

Naast een printer leasen zijn er ook andere tips om te besparen op printerkosten. Door in zwart- of grijstinten te printen zorg je ervoor dat de kleur cartridges langer meegaan. Kies voor een duurzame printer aangezien deze minder inkt verspillen. Op verschillende websites kun je printers vergelijken en zo op zoek gaan naar de meest duurzaamste. Door dubbelzijdig te printen bespaar je ook nog eens papier.

You may also like