Home Overig Kun je linkbuilding zelf doen of liever door een ander?

Kun je linkbuilding zelf doen of liever door een ander?

by Bart de Haan
Linkbuilding-zelf-doen-uitbesteden

Kun jij uitleggen wat linkbuilding precies is? Kort gezegd is het het aanleggen van links onder je website, waardoor de vindbaarheid en het bezoekersaantal van de website toeneemt. Als er meer sites naar jouw site linken, is dat beter voor je. Linkbuilding kan best ingewikkeld zijn. Er komt veel bij kijken. Je kunt linkbuilding zelf doen. Hier hebben we een aantal tips voor die je op weg kunnen helpen. Linkbuilding kun je ook door een extern bedrijf laten doen. Dat scheelt je tijd. Wel zijn er wat dingen waar je rekening mee kunt houden.

Externe kosten

Een professionele linkbuilding tool kan best prijzig zijn. Dat kan oplopen tot duizenden euro’s in de maand. Je kunt linkbuilding ook door een SEO-expert laten doen. Dat kost natuurlijk ook het een en ander. Als je het zelf wil doen hebben we een aantal tips voor je. Bij zoekmachineoptimalisatie is het belangrijk dat er goede inhoud is. Dit is een voorwaarde voor linkbuilding.

Tips voor linkbuilding zelf doen

Als dit is wat je wilt, lees dan onze tips. Ten eerste: ruil geen links met een twijfelachtige site. Als je het enigszins niet vertrouwt: niet doen. Het gaat vaak om sites met hoge spamscores. Ook is het slim om te reageren op een forum of een blog waar jouw artikel de vraag van beantwoord. Reacties plaatsen levert links op naar jouw website en zo creëer je een hoge vindbaarheid voor je website. Ten derde is extern linken belangrijk. Als je een goede website wilt zijn, moet je zowel uitgaande als inkomende links hebben. Een vierde tip is het schrijven van een gastblog voor een andere website. Vergeet niet een link aan te brengen die naar jouw eigen website verwijst!

Linkbuilding door een ander

Mocht je erachter komen dat linkbuilding zelf doen lastiger is dan je denkt, dan is linkbuilding uitbesteden wellicht een goede optie. Let er bij het uitbesteden van je linkbuilding wel op dat je geen bepaald aantal links koopt. Het aantal is namelijk wel belangrijk, maar niet zo belangrijk als de kwaliteit ervan. Een online marketing bureau met een hoge kwaliteit zal eerst zoekwoorden onderzoek uitvoeren. Zo worden relevante zoekwoorden met betrekking tot je website onderzocht en geanalyseerd. Zo kom je erachter of je al gevonden wordt op bepaalde zoekwoorden of dat je concurrent vooral hoog gerankt wordt.  

Vraag advies

Ons advies met betrekking tot linkbuilding uitbesteden is als volgt: zoek een aantal bedrijven uit en leg in het kort je situatie aan hen uit. Je kunt de gewenste zoekwoorden aan hen doorgeven. Vraag vervolgens om persoonlijk advies. Vraag ook wat dit bedrijf voor je zou kunnen betekenen en durf naar de kosten te vragen. Vergelijk de reacties die je krijgt op kwaliteit, tijd en kosten. En ga ook een beetje af op je gevoel. Weet dat het uitbesteden misschien best een investering is, maar dat je fouten voorkomt. Ook zul je je investering terug verdienen als je site met jouw dienst of product vaker gevonden wordt.

Meer lezen over linkbuilding? Lees verder op Increasy.nl

You may also like