Home Overig Hoe implementeer je technologie veilig binnen je bedrijf?

Hoe implementeer je technologie veilig binnen je bedrijf?

by Bart de Haan
technologie veilig binnen je bedrijf

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar continue op. Nieuwe gadgets en apparatuur maken steeds meer mogelijk. Enerzijds zorgt dit ervoor dat werken steeds veiliger gebeurd en het aantal risico’s beperkt blijft. Tegelijkertijd zorgen continue ontwikkelingen ervoor dat er soms overhaast implementaties worden doorgevoerd die juist een averechts effect kunnen hebben met betrekking tot veiligheid. Door certificaten als iso 45001 wordt de veiligheid op de werkvloer steeds beter. Hoe je veilig nieuwe technologieën kan implementeren binnen je bedrijf kan je hier lezen.

Creëer draagvlak

Met het implementeren van nieuwe technologie hoop je natuurlijk efficiënter en veiliger te kunnen werken. Echter, hiervoor is welvoldoende draagkracht nodig vanuit de werknemers. Zij zullen uiteindelijk moeten werken met de doorgevoerde aanpassingen. Draagvlak creëer je door met medewerkers in gesprek te gaan. Zo kom je achter hun wensen en weet je waar mogelijke knelpunten komen te liggen. Sta ook open voor nieuwe ideeën en daag je medewerkers uit om met nieuwe technologieën te komen.

Met voldoende aandacht

Nieuwe technologieën verwerken in de werkprocessen van je bedrijf kost tijd. Dit is niet iets wat je gehaast wil doen. Ga daarom uit van een ruime planning waarbij er genoeg ruimte is voor als er dingen anders lopen dan verwacht. Hou rekening met trainingen voor medewerkers zodat zij weten hoe zij op een veilige manier kunnen werken. 

Hulp van experts

Wanneer je grote veranderingen van plan bent door te gaan voeren, kan de hulp van experts zeker geen overbodige luxe zijn. Een grote verandering zoals het doorvoeren van Internet of Things brengt veel werk met zich mee en je moet jezelf afvragen in hoeverre je hier als werkgever zelf mee aan de slag moet gaan. Door adviezen en hulp van gecertificeerde organisaties kan je mogelijk zelfs geld besparen door een grote toename van efficiëntie. 

Wacht niet te lang

Een grote valkuil die veel werkgevers tegenkomen is dat zij het verander proces als iets zeer complext zien waar zij het liefst de handen van af trekken. Echter, door veranderprocessen op de lange baan te schuiven kan dit een negatieve impact hebben op de veiligheid op de werkvloer. Innovatie is een topic dat genoeg aandacht verdiend. 

You may also like