Home Excel 4 redenen waarom je je boekhouding in Excel moet doen

4 redenen waarom je je boekhouding in Excel moet doen

by Bart de Haan
Boekhouden in Excel

Boekhouden in Excel is handig

Boekhouden in Excel is super handig voor ondernemers zo kun je uitgroeien tot een succesvolle ondernemer. Sturen op financiële data uit de boekhouding is een voorbeeld. Een goed boekhoudprogramma ondersteunt je hiermee uitstekend maar je kan dus ook starten in Excel en later overstappen naar een boekhoudprogramma. Vaak kan je ook facturen maken in Excel en deze exporteren naar een PDF bestand. Dit is nog handiger dan een Word documentje met daarin de factuur. De factuur kan je dan ook direct in je Excel boekhouding verwerken.

Verlaag je vaste kosten

Verlaag boekhouderskosten. Door dus het stuur in je eigen hand te nemen zorg je ervoor dat de boekhouderskosten dalen. Je betaald bijvoorbeeld 100 euro per maand voor de boekhouding! Dat is best wel wat geld vooral voor een kleine ondernemer of starter. Dus begin met Excel en doe ervaring op en raak vertrouwd met de belastings zaken.

Krijg een betere administratie

Gratis boekhouden in Excel is dus ook een kans om je administratie te verminderen. Dat kan je doen door:

  • Het voorkomen van dubbel tikwerk.
  • Je checkt of de boekhouding klopt met het banksaldo.
  • De periode en jaaroverzichten maken.
  • Je kan automatische berekeningen maken.
  • Je kan een snel overzicht van inkomsten en uitgave creëren.
  • Downloaden van bijvoorbeeld de bankafschriften in Excel.

Verhoog je inzichten

Verhoog je inzichten in de boekhouding en belastingen. Excel is fout gevoelig dus een verkeerd iets en je bent onnodig veel geld kwijt. Je moet dus wel een beetje basiskennis hebben van boekhouden. Zo niet vraag iemand die er wel goed in is om even te controleren.

Het belang van een goede boekhouding

Een goede boekhouding is belangrijk. Hierdoor heb je inzicht in je uitgaven en inkomsten, maar ook kan je alles netjes aan de Belastingdienst tonen. Hiermee voorkom je een hoop problemen. Door boekhouden online uit te voeren maak je het jezelf nog makkelijker. Online is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar toch is dit wel een aanrader. Met een boekhouding in de cloud zorg je ervoor dat je niet zomaar je boekhouding kwijt kan raken. Daarnaast kan je overal en altijd bij je online boekhouding. Mocht je de stap naar online te groot vinden, dan kan je natuurlijk altijd kiezen voor Excel.

You may also like