Home Administratie Excel

Administratie Excel

by Bart de Haan

Tip 1:

Wanneer je werkt in Excel is een werkblad meestal groter dan één scherm of een A4, daardoor kan het vinden van het juiste bestand best lastig zijn. Dit kan je oplossen door titels vast te zetten.

Tip 2:

Als je een lange titel hebt voor een tabel, kan het zijn dat die te veel plek inneemt. Dit kun je oplossen door meerdere regels in je cel te plaatsen. Dit kun je doen door aan het eind van de eerste regel op ALT + enter te drukken daarna kun je verder typen op de tweede regel.

Tip 3:

Wanneer je regelmatig gegevens moet invoeren en op datum is het erg handig om een functie te hebben die de juiste datum aangeeft. Gelukkig kan dat ook in Excel. Wanneer als formule Vandaag() intypt krijg je de datum van de dag dat je eraan hebt gewerkt.

Tip 4:

Wanneer je snel de waardes van een aantal getallen wil weten kun je een aantal getallen selecteren, dan staat er rechtsonder in de statusbalk het gemiddelde. Als dit niet zo is kun je het als volgt instellen. Klik met je rechtermuisknop op de statusbalk en selecteer som, gemiddelde of welke functie je daar wilt hebben.